Dengan Nama Allah,yang tidak memberikan mudarat sesuatu di bumi dan juga di langit dan dia maha mendengar lagi maha mengetahui..

Breaking News

Pages

Monday, August 7, 2017

Manfaat dan Kebaikan Kopi

Kebaikan Kopi Black G 

Bismillahirahmanirahim , cepat sungguh waktu dan masa berjalan , dalam tak sedar kita sudah memasuki bulan August , ini bermakna blog saya sepi selama sebulan tanpa apa apa update , ini menunjukkan bertapa padatnya masa saya sehingga saya terlupa untuk mencoretkan kembali di Blog saya yang Kecil ini.

Sebelum ini saya ada menyentuh tentang khasiat dan juga manfaat berkaitan kunyit Hitam atau ianya dikenali black Ginger , tetapi hari ini saya ingin berkongsikan pengalaman saya dalam mengamalkan minuman kopi Black G ini , kita semua maklum pada masa kini terlalu banyak isu isu tentang pengunaan bahan bahan terlarang di dalam minuman Kopi dan juga apa apa makanan tambahan yang menjadi pilihan orang ramai , ada yang paling teruk sehingga ianya merosakkan Buah Pinggang dan Juga Hati. Tetapi kita tidak sedar dalam menjalani kehidupan kita di dunia ini banyak faktor faktor yang perlu kita teliti iaitu tatacara pemakanan kita , Pola Tidur dan juga aktiviti Riadah yang kita semua maklum ianya memberikan kesan yang positif atau negatif kepada badan kita.


Para Pengemar Kopi
Berminat mencuba dan merasai Manfaat KOPI BLACK G ini anda boleh Melayari Laman Web rasmi Syarikat BLACK G ini di

Sepanjang setahun dalam mengamalkan minuman Kopi Black G ini , saya rasa yakin bahawa minuman yang tiada bahan Sintetik dan kimia merupakan salah satu alternatif pilihan  untuk kita.Tidak dinafikan ramai orang mengatakan saya cuba untuk menjual produk tetapi ingin saya tegaskan bahawa saya hanya ingin berkongsikan manfaat yang secara tidak langsung ianya memberikan kebaikan kepada tubuh badan kita , selalu kopi kita kaitkan dengan tenaga dan juga ketagihan , tahukan pembaca yang dirahmati kopi segera yang berada dipasaran selalunya mengandungi bahan bahan Sintetik dan Juga Pengawet yang secara tidak lansung akan memberikan kesan buruk untuk jangka masa yang panjang , tetapi saya ingin memberitahu Kopi Black G bukanlah seperti kopi kopi yang biasa dijual dipasaran tetapi ianya merupakan Kopi Class A dengan hasil kerjasama Penyelidikan MARDI  berkaitan khasiat Kunyit Hitam ini.


Alhamdulillah hasil dari pada penyelidikan Dengan Pihak Mardi Malaysia ektrak Black Ginger ini telah di inovasikan didalam bentuk minuman dan juga Kapsul yang memudahkan masyarakat mengambilnya sebagai salah satu pemakanan tambahan yang baik dan menambahkan kesihatan badan.Ingin saya tegaskan ianya bukanlah produk ubat ubatan tetapi ianya merupakan makanan Tambahan yang boleh memberikan manfaat kepada tubuh badan kita.

apa yang saya ingin kongsikan disini manfaat serta kebaikan kunyit hitam ini amat tinggi nilainya dalam bahagian kesihatan ,

COFFEE BLACK GINGER 
 • Produk pertama yang dihasilkan dengan extrak black ginger yang tulen 
 • Antara produk penyelidikan yang dilakukan dengan kerjasama MARDI iaitu badan kerajaan yang terbukti dengan hasil kajian kajian pemakanan kesihatan yang bertaraf antarabangsa.
 • Coffee Black G mengunakan 100% original arabica coffee , 
 • tiada pengunaan Coffee sintetik yang diketahui memberi kesan buruk pada tubuh badan ,
 • Tiada campuran bahan kimia mahupun toksin ,100% herba yang disahkan oleh MARDI.
 • Apa yang palin penting bagi penggemar kopi ialah rasa yang sedap , enak dan segar setelah meminumnya serta tidak pahit.
 • Kepekatan yang cukup untuk secawan tanpa perlu menambahkan susu atau Gula.
Manfaat serta Khasiat Coffee Black Ginger.


 • Kajian dan penyelidikan membuktikan salah satu agen anti Cancer dan tumour kerana Black Ginger atau kunyit hitam merupakan tumbuhan anti Oksida iaitu merupakan tumbuhan yang melawan sel Kanser dan juga anti karsinogen.
 • Membantu meningkatkan tenaga harian dan mengurangan rasa lesu serta rasa penat serta memulihkan tenaga tanpa memberi kesan kepada jantung dan tubuh badan serta tidak mempengaruhi pola tidur seseorang itu.
 • Membantu melancarkan sistem pencernaan dalam tubuh badan.
 • membantu meningkatkan keupayaan penyembuhan pada tisu tisu otot yang cedera dengan melancarkan sistem pengaliran darah dalam tubuh badan manusia.
 • Terbukti membantu meningkatkan paras hormon level yang baik dimana ianya membantu bagi para wanita yang mempunyai haid yang tak teratur.
 • membantu meningkatkan kesihatan dalaman lelaki dan juga Wanita.
 • Black ginger bersifat anti plasmodial dimana ianya meningkatkan kesihatan imuniti dalam mencegah virus yang disebarkan oleh nyamuk iaitu aedes dan malaria.
 • Bersifat anti Fungal bagi meningkatkan keupayaan badan bagi melawan jangkitan kulat , terutama mencegah keputihan bagi kaum wanita.
 • Meningkatkan aktiviti otak dengan membantu mencegah penyakit parkinson, nyanyuk dan Alzheimer .
 • Kajian di Amerika menunjukkan Black Ginger boleh mengawal penyakit kulit psoarisis kerana bersifat anti inflamasi
 • melawaskan pembuangan air kecil dan mengelakkan penyakit batu karang.

Para Pengemar Kopi
Berminat mencuba dan merasai Manfaat KOPI BLACK G ini anda boleh Melayari Laman Web rasmi Syarikat BLACK G ini di
http://blackg.com.my/ms/product/blackg-coffee-original-5-sachets/
Selalunya kopi yang ditawarkan didalam pasaran mengandungi bahan bahan sintetik dan juga bahan kimia yang boleh memudaratkan pengguna , tetapi sekali lagi saya tegaskan kopi Black G 100% selamat dan tidak memberi kesan negatif kepada pengguna malah mendapat manfaat yang baik hasil dari pada penyelidikan yang teliti dari pihak MARDI .Sebagai salah seorang penggemar kopi pilihan saya dalam meminum black G coffee memberikan kebaikan yang menyeluruh terutama ianya meningkatkan keupayaan sistem imuniti kesihatan saya yang bekerja pada persekitaran yang terdedah kepada kuman dan juga bakteria.InshaAllah segala kebaikan dan juga manfaat adalah datang dengan izin ALLAH .
Post a Comment

Another Blogers